Vad är ett CMS?

Ett CMS är ett publiceringsverktyg, Content Management System som det också kallas, som hjälper dig publicera texter och bilder på webben. Fördelarna är stora att använda sig av ett CMS, men den mest framhävande fördelen är att du behöver väldigt liten förkunskap för att använda det.

Hur fungerar ett publiceringsverktyg?

Fler och fler företag går över till att använda sig av ett CMS. Det för att publiceringsverktyget, hjälper till att lättare och snabbare få ut den informationen man vill på ett smidigt sätt. Man får också en mycket bra överskådlighet på vad som har publicerats och vad som kommer publiceras.

Verktyget fungerar som en kontrollpanel där man snabbt får en bra överblick på vad som finns på företagets hemsida. Publiceringsverktyget är kort och gott till för att underlätta för den/dem som uppdaterar företagets hemsida.

Vad finns det för funktioner?

De funktioner som ett CMS tillhandahåller variera från publiceringsverktyget till publiceringsverktyget, men de vanligaste funktionerna som de alla har är möjligheten att publicera nya sidor på sin webbsida, lägga in text, bilder, filmer etc. Det är mycket lätt att lägga in nyheter som innehåller olika typer av media utan att ha någon speciell förkunskap. Vilket underlättar för företag som inte har någon specifik person som gör det. Alla kan göra det utan problem.

Vad kan ett CMS erbjuda?

Det mesta skulle vi vilja säga. Fördelen är att det går i allmänhet lägga till en eller flera funktion i efterhand så som kontaktformulär, orderformulär, Google adsence, fler under sidor, blogg etc. eller ändra texter, bilder.

Gränssnittet är lätt och det fungerar nästan som en version av Microsoft Word ekller liknande när man vill lägga till en nyhet eller undersida. Bara skriva in texten lägga in en bild eller film sedan trycka på publicera och vips så ligger sidan live. Svårare än så är det inte att använda ett CMS.

Vilket CMS rekommenderar vi?

Vi rekommenderar WordPress framför Drupel och Joomla. Det för att vi anser det är lättare för våra kunder att lära sig och använda. Vi kan även erbjuda unika webdesign lösningar för utseende och andra funktioner.

När man väl har installerat WordPress med en webdesign som vi har kommit fram till, så är det i princip bara att använda. Skulle företaget växa eller vilja lägga till nya funktioner eller undersidor så är WordPress lätt att bygga vidare på när behoven uppstår.

CMS Matrix hjälper dig hitta och jämföra alla CMS-verktyg som finns ute på marknaden.