Använd ett lodrätt formulär

Kommentering avstängd

En besökare vill beställa en produkt eller tjänst, från er webbplats. Hur konstruerar man ett formulär, för att användaren skall fylla i formuläret på ett smärtfritt sätt?

Det sätt du anpassa dina etiketter på ditt formulärfält kan påverka hur lätt det är för användare att fylla i formuläret. Vill du ge användarna ett snabbt, enkelt och smärtfritt erfarenhet eller vill du ge dem en krånglig erfarenhet? Om du vill göra deras erfarenheter snabbt, enkelt och smärtfritt, överväga att använda lodrätt anpassats etiketter för dina formulär.

Lodrätt anpassade etiketter gör det snabbare och enklare att fylla i än vänster eller höger anpassade etiketter. Detta beror på lodrätt anpassade etiketter kräver hälften så många visuella upptagningar än vänster eller höger anpassats etiketter. Lodrätt anpassade etiketter tillåta också användare att flytta ner i formuläret i en visuell riktning, i stället för två visuella riktningar med vänster och höger anpassats etiketter. Detta gör att man kan fylla i formulär snabbare och enklare.

Den enda nackdelen med topp anpassats etiketter är att det göra formuläret lite längre. Men på webben, där användarna ofta scrollar, verkar detta inte som ett stort problem. I själva verket, genom att minska teckenstorleken på etiketterna och mellanslag mellan fälten kan du minska formulärets längd. Du kan också bryta upp formuläret i flera sidor för att göra varje del av formuläret kortare.

Om användarna ska kunna få en bättre upplevelse med formuläret, fast det kan bli en aning längre, är det väl helt värt det. Formuläret erfarenheter är en viktig aspekt att webbdesign. Designers bör noga tänka på hur de anpassar etiketter form område, eftersom det ofta kan göra skillnaden mellan en användare fyller i formuläret eller överge den.

Comments are disabled on this post.